Close Menu
Commerciële fotografie

Commerciële fotografie

11 april 2017

In de komende 10 jaar gaat er meer veranderen dan de afgelopen 20/30 jaar. Consumenten willen hun producten op elk moment van de dag via elk kanaal kunnen kopen. Als ondernemer is het belangrijk om hier op in te spelen. Daarnaast zijn klanten door sociaal media, fora en reviewsites beter geïnformeerd dan voorheen. Bijna iedere shopping trip start online.

De online verkopen zullen met 30 % toenemen. Dit gebeurt op de smartphones en tablets. De consument weet precies wat hij wil en wat het aanbod is. Beleving is hierbij erg belangrijk, bedrijfs/ commerciële fotografie is een manier om dit doel te bereiken. De sfeer bepaalt of de klant uiteindelijk op de website blijft en het produkt uiteindelijk koopt.

Maak als ondernemer daarom gebruik van zowel ‘oude’ als ‘nieuwe’ vormen van media. o.a. Pinterest, Facebook, Twitter. Ook verandering van openingstijden kan uitkomst bieden. Dit betekent dat je open moet zijn wanneer het de consument uitkomt. Niet 24 uur per dag, maar op de tijden die aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep.

ONLINE  EXPERIENCE

Het is niet zomaar een foto.

Het is jouw bedrijf – het gezicht van jouw onderneming.

Het is de manier waarop je jouw product promoot en laat beleven.

Het is wat de klant ziet en wat hij koopt.

Iedere ondernemer weet dat hun artikelen beter verkopen in een echte sfeer setting of op echte personen bij verkoop van textiel, bedrijfs/ commerciële fotografie speelt hierbij een belangrijke rol. De koper wil zien hoe het producten in een echte woonomgeving uit ziet en krijgt dan al een idee hoe het er in de eigen omgeving zal staan. De klant koopt het product sneller omdat de beleving groter is. Kleding verkoopt online beter wanneer het gefotografeerd wordt op een echt model. Ook hier zijn sfeer en detailfoto’s van belang. Een goede webshopfoto inspireert een klant tot kopen.

De juiste fotostyling en fotografie zorgt voor een professionele uitstraling en een (verrijking) van het product. Onderzoek wijst uit dat klanten je site beter onthouden en er naar terugkeren. Dat de verkoop bevordert.

Ik help je bij het vastleggen van de sfeer en beleving, van je bedrijf of je producten. Voor meer uitleg over bedrijs/ commerciële fotografie kun je contact met me opnemen.

De foto's heb ik mogen maken voor het LISLOVES

Brand  : Lisloves

Styling : Anouk Brands

Terug naar overzicht