Close Menu

Over mij

Photography is the memory of our lives.

Sonja Velda

Houd herinneringen levend door ze vast te leggen. Het samenspel binnen een interieur, de puurheid van een portret en de lichtinval in een karakteristiek pand. Unieke aspecten die het verdienen om vast te worden gelegd op camera. Fotografie is echter meer dan alleen het vastleggen van hetgeen wat zich voor de camera bevindt. Het vertelt een verhaal en is een kunst op zich.

Een kunst die ik, Sonja Velda, door de jaren heen eigen heb gemaakt. Middels een gedetailleerde kijk en het gebruik van natuurlijk licht leg ik voorwerpen, ruimtes en gezichten vast op een manier die spreekt. Een manier die rust uitstraalt en de aandacht volledig op het onderwerp laat richten. Mijn portfolio kenmerkt zich door licht, moderniteit en exclusiviteit. Dit wordt bereikt door mijn unieke werkwijze waarbij natuurlijk lichtgebruikt centraal staat.

De basis voor mijn passie en expertise in fotografie is gelegd op de Fotovakschool in Amsterdam. Mijn interesse voor interieurfotografie en kinderportretfotografie maakt dat ik mij al snel hierin heb gespecialiseerd. De ervaringen die ik in deze specifieke gebieden heb opgedaan geven mij de benodigde kwaliteiten voor vastgoedfotografie en commerciële bedrijfsfotografie. Door mijn ervaring en focus op interieurfotografie en architectuurfotografie is een nieuwe passie ontstaan, namelijk het geven van workshops aan beginnende en ervaren fotografen die net als ik gefascineerd zijn door deze gebieden.

 

Fotograaf door heel Nederland

Mijn lichtgebruik, stijl en gedetailleerde kijk geven mij als fotograaf de mogelijkheid om met mijn beelden bij te dragen aan succesverhalen. Commerciële, maar ook persoonlijke successen. Als commercieel fotograaf maak ik het mijn streven om de unieke kenmerken van een product, ruimte of onderneming uitstekend over te brengen op beeld. Commerciële fotografie zorgt ervoor dat er representatieve foto's beschikbaar zijn voor online- en offline publicaties.

Als liefhebber van fotografie en het inzetten van beeld bij het vertellen van een verhaal wil ik mijn passie en expertise graag delen met anderen. Vandaar dat ik workshops aanbied in zowel groepsverband als persoonlijke coaching. De workshop Interieurfotografie geeft beginnende en gevorderde fotografen de kennis en vaardigheden om interieurs op een professionele manier vast te leggen. Voor fotografen die behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht is de workshop Persoonlijke Fotografie Coaching de perfecte uitkomst.

De manier van fotograferen van kinderen is uniek in zijn soort. Portretfotografie is een specialisme die veel ervaring en expertise vereist. Ik zorg ervoor dat de puurheid en de karakteristieke eigenschappen tot leven komen op een manier die desbetreffend persoon perfect weerspiegelt. Als fotograaf voorzie ik zowel in portretten als fine art. 

 

Neem contact op