Close Menu

Workshop interieurfotografie

Workshop interieurfotografie volgen? Misschien heb je net als ik de ambitie om de camera te gebruiken om jouw passie voor interieur en lifestyle kenbaar te maken aan de wereld? Of ben je een ontwerper, blogger, stylist of ondernemer? Middels mijn professionele cursus interieur-, en lifestylefotografie help ik jou om deze specifieke manier van fotograferen eigen te maken. Door jouw fotografie skills te verbeteren ben je in staat om jouw product of merk van het beeld af te laten spatten en online kenbaar te maken via sociale media. Je kunt een keuze maken uit twee verschillende soorten workshops:

 • Workshop interieurfotografie in groepsverband 

 • Persoonlijke fotografie coaching (1-op-1)

 

Neem contact op

 

Workshop interieurfotografie volgen

Heb je altijd al willen leren hoe je mooie interieurfoto’s maakt en wil je niets liever dan de fijne kneepjes van het vak leren? Wellicht is mijn interieurfotografie cursus wat je zoekt. Mijn woningfotografie cursus is geschikt voor doelgroepen. Ben je bijvoorbeeld een interieur professional zoals een blogger, ontwerper of stylist, en wil je geen externe fotograaf meer inhuren? Misschien ben je wel een liefhebber en deel je graag foto’s van je interieur op de socials, maar merk je dat het nog aan skills ontbreekt. Ik leer je met veel passie hoe je interieurfotografie eigen maakt. 

Workshop interieurfotografie in groepsverband

Als professioneel interieur- en lifestylefotograaf werk ik voor onder andere architecten, interieurontwerpers, magazines en boutique hotels. De ervaringen die ik op heb gedaan deel ik graag tijdens deze cursus, zodat jij aan het eind van de workshop jouw eigen interieur, bedrijf of meubels op z'n mooist vast kunt leggen. Of je nou zelf als interieurfotograaf aan de slag wilt gaan, de kennis wilt gebruiken voor je eigen onderneming, jezelf wilt verbeteren als fotograaf of gewoon een inspirerende dag wilt beleven. De workshop vindt plaats in het prachtige monumentale pand de Greiner in Haarlem, waarbij de oude elementen het perfecte decor vormen voor interieurfotografie.

 

Theorieles 

In een kleine groep van zes personen beginnen we de ochtend gezamenlijk met een theorieles. We behandelen tijdens het theorie gedeelte van de workshop interieurfotografie de volgende punten: 

 • Het gebruik van de camera en groothoeklens bij interieurfotografie.

 • De juiste camera instellingen voor interieurfotografie.

 • Het gebruik van licht en het kiezen van de juiste compositie.

 • Waar moet je op letten bij interieurstyling? 

 • Hoe bouw je een portfolio op? 

 • Hoe promoot je een merk middels interieurfotografie? 

 • Hoe zet je jezelf op de kaart als interieurfotograaf? 

 • Branding in de vorm van sociale media. 

Met de theorie in het achterhoofd en een lunch in de maag gaan we de middag in en wordt er gevraagd om vier mooie beelden te maken in het monumentale pand. Tijdens de fotoshoot loop ik uiteraard langs om de groep te voorzien van tips en help ik iedereen individueel. Jij en ik zorgen er gezamenlijk voor dat je tevreden bent met de selectie van vier beelden. De dag sluiten we af met het nabewerken van de beelden in Photoshop. Dit populaire fotobewerkingsprogramma wordt in groepsverband uitgelegd én de bijbehorende vaardigheden worden aangeleerd. Na afloop van de cursus wordt er tot slot een tutorial met de gehele instructie uitgereikt. 

 

Fotoshoot in monumentaal pand

Met de theorie in het achterhoofd en een lunch in de maag gaan we de middag in en wordt er gevraagd om vier mooie beelden te maken in het monumentale pand. Tijdens de fotoshoot loop ik uiteraard langs om de groep te voorzien van tips en help ik iedereen individueel. Jij en ik zorgen er gezamenlijk voor dat je tevreden bent met de selectie van vier beelden. De dag sluiten we af met het nabewerken van de beelden in Photoshop. Dit populaire fotobewerkingsprogramma wordt in groepsverband uitgelegd én de bijbehorende vaardigheden worden aangeleerd. Na afloop van de cursus wordt er tot slot een tutorial met de gehele instructie uitgereikt. 

 

Praktische zaken

Tijd: een dagvullend programma van 10:00 uur tot 16:00 uur. 

Prijs: voor de workshop inclusief lunch, drankjes en een Photoshop tutorial vraag ik een bijdrage van €325,- (excl. btw). 

Waar: Studio Sonja Velda, Voorhelmstraat 23-003, 2012 ZM Haarlem

Wat moet je meenemen? 

 • Systeem- of spiegelreflexcamera, inclusief gebruiksaanwijzing

 • Objectieven en statief

 • Schrijfblok en pen

 • Een dosis eigen inspiratie inclusief een lijst van interieurfotografen die jij als voorbeelden ziet

 • Eventuele vragen om te stellen


 

Persoonlijke fotografie coaching (1 op 1)

Heb je behoefte om met een professional te sparren en jouw fotografie vaardigheden uit te breiden? Zijn jouw vragen specifiek gericht op jouw bedrijf of apparatuur? Dan nodig ik je graag uit voor een 1-op-1 fotografie coaching. Dit is een interieurfotografie cursus die speciaal ingericht is naar jouw behoeften en niveau. 

 

Coaching op maat

Om gericht aan de slag te kunnen en het meeste uit het dagdeel te halen, vraag ik je om vooraf een korte vragenlijst in te vullen. Aan de hand van deze vragen bepalen we gezamenlijk hoe de invulling van je interieurfotografie cursus eruit gaat zien. Ben je een ondernemer die fotografie zakelijk in wilt zetten of toch een fotograaf met ambitie om voor zichzelf te beginnen. Voor alle doeleinden ben ik in staat om vragen te beantwoorden en je te voorzien van tips. Gedurende drie uur is er de gelegenheid om mij aan de tand te voelen, te oefenen, te sparren en gecoacht te worden. 

Naast de verschillende doeleinden pas ik de sessie ook aan op het niveau. Aan de hand van jouw persoonlijke portfolio kijken we naar verbeterpunten en pakken we deze aan. Deze punten kunnen verschillen van compositie en belichting, tot styling, nabewerking en branding. Op basis van jouw kennis en kunde behandel ik de punten op een heldere en duidelijke manier, eventueel aan de hand van mijn eigen werkwijze. Er komen afhankelijk van je wensen allerlei onderwerpen aan bod. Van sluitertijd en diafragma tot compositie, styling, nabewerking en het voorkomen van kleurzweem.

 

Praktische zaken

Tijd: de persoonlijke workshop interieurfotografie vindt gedurende 3 uur plaats in de ochtend of middag

Prijs: voor de persoonlijke fotografie en branding coaching inclusief koffie en thee vraag ik een bijdrage van €475 (excl. btw). 

Waar: Voorhelmstraat 23-003 2012 ZM Haarlem

Wat moet je meenemen? 

 • Portfolio

 • Systeem- of spiegelreflexcamera incl. gebruiksaanwijzing

 • Objectieven, statief en overige materialen

 • Schrijfblok en/of laptop

 • Een dosis eigen inspiratie inclusief sfeerbeelden en voorbeelden van interieurfotografen

 • Eventuele vragen om te stellen

 


 

Wat de deelnemers die je voorgingen zeggen

Richard: "Ik had Sonja haar werk al diverse malen via social media voorbij zien komen en was geïntrigeerd door haar stijl en kleurgebruik.  Aangezien ik mijn eigen fotografie constant naar een hoger plan wil tillen, was ik ook blij verrast dat ze een workshop interieurfotografie ging houden. In haar mooie studio op een goed bereikbare locatie werden we hartelijk ontvangen. Na een voorstelrondje kwamen we al snel op meer inhoudelijke zaken als branding, klantenwerving, kleurprofielen, instellingen, bracketing etc.  Na een heerlijke lunch verzorgd door dochter Beau gingen we aan de slag in het mooie fotogenieke pand De Greiner in Haarlem, waar Sonja Velda fotografie haar studio heeft.  Na een tweetal uurtjes fotograferen was het tijd voor het gedeelte over nabewerking, waarbij veel bekende punten naar voren kwamen, maar ook een paar interessante of snellere methodes dan al bij mij bekend.  Al met al geloof ik dat deze workshop mij weer vooruit heeft geduwd en inspiratie heeft gebracht. Daarnaast heeft het nog een paar mooie plaatjes opgeleverd voor mijn eigen portfolio. Sonja, bedankt! "

Lizeth: "Zaterdag 15 februari de interieurworkshop bij Sonja Velda gevolgd. Wat een superleuke en leerzame dag was dat. Veel tips gekregen waar ik veel mee kan. Ook van de andere cursisten, die de workshop volgen, leer je weer nieuwe dingen en help je elkaar. Het was een onwijs leuke dag en Sonja je bent een topper, wat heb je een mooi bedrijf... De workshop is zeker een aanrader."

Marie-Louise: "Dank voor je inspirerende workshop. Mooie locatie. Prettig gezelschap. Veel informatie binnen 1 dag te verwerken waardoor het goed is het geleerde daarna meteen in praktijk te brengen. Binnenkort trek ik daar echt een paar dagen voor uit. Ook de kruisbestuiving met andere deelnemers wat betreft branding en social media heeft me veel bruikbare informatie opgeleverd. Ik zal je workshop zeker bij anderen aanbevelen."

Nanci: "We zijn gestart met de basistheorie voor fotografie. Daarna lekker aan de slag gegaan met drie opdrachten. Sonja geeft tussendoor advies en helpt je als je tegen problemen aan loopt. Verder was er een fijne sfeer en een superlekkere lunch! Zeker een aanrader, voor zowel amateurs als meer ervaren fotografen." 

Amber: "Ik vond het een erg leerzame dag. Het ontvangst was vriendelijk, de manier van uitleg was erg rustig en duidelijk. Je had alle ruimte om dingen te vragen en we kregen goede opdrachten waar de theorie goed op aan sloot. "

Joyce: "Super leuk, Sonja is een open vrouw die veel vertelt ook over haar eigen werk."

Bianca: "Leuk en leerzaam. Sonja is een inspirerende lerares. Zeker doen!"

Sanne: "Ik had een bepaald beeld voor ogen wat ik graag wilde neerzetten. Sonja geeft tips op basis van jouw vragen en door het in de praktijk te brengen. Naarmate de workshop vorderde en door het ook veel niet goed doen komt het stipje op de horizon, waar je naartoe wilt, dichterbij. Sonja legt in heldere taal uit welke settings je kunt gebruiken op je camera en van daaruit je eigen stijl kunt ontwikkelen."

 

 

Aanmelden voor een cursus woningfotografie?

Als professionele fotograaf deel ik graag mijn kennis en ervaringen met andere ambitieuze fotografen. Ben je benieuwd naar hoe ik je kan helpen tijdens een woningfotografie cursus? Neem contact op en ik bekijk graag de mogelijkheden met je. Hoe kan ik je helpen? 

Neem contact op