Close Menu
Waarom een architectuurfotograaf?

Waarom een architectuurfotograaf?

21 april 2021

 

Architectuurfoto's van jou werk

Wil jij je werk op een professionele manier laten vastleggen en presenteren? Professionele architectuurfoto’s kunnen daarbij helpen.  Ik kan dat - als bedrijf - interieur- architectuurfotograaf voor jou verzorgen. Voor verscheidende interieurarchitecten, designers, architecten en bedrijven heb ik interieur/ architectuur foto's gemaakt. Professionele foto's die bijdragen aan een mooie website.

Architectuurfoto’s zijn een investering van de architect in verbetering van zijn eigen merkbeleving en daarmee van zijn marktpositie.

De digitale wereld is niet meer uit ons leven te bannen. Consumenten zijn door social media en review sites beter geïnformeerd dan voorheen. En bijna iedere shopping trip start tegenwoordig online. Of dat nu via internet, Facebook, Pinterest, Google+ of Instagram is, er wordt zowel op mobiel, tablet of desktop gekeken. En dat ook nog eens 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Beleving is hierbij belangrijk. Sfeerbeelden zijn een manier om dit doel te bereiken. Het is niet zo maar een architectuurfoto. Het is een online experience!  Waarbij het draait om het gezicht van jouw bedrijf.  De manier waarop jij je werk presenteert. Als bedrijf- interieur - architectuurfotograaf weet ik die juiste sfeer vast te leggen. Een foto die aan jouw identiteit en merkwaarden voldoet. Die bijdraagt aan jouw online visitekaartje.


Het zichtbaar maken van de ruimte van de architectuur

Ik fotografeer in grote en kleine ruimtes. Soms zijn ze érg groot. Het is dan prachtig om de structuur ervan te zien, maar door mensen toe te staan in het beeld krijg je een beter idee van de ruimte van de architectuur.

In de meeste gevallen zijn mensen op mijn foto’s niet herkenbaar. Dat is een bewuste keuze, omdat de foto’s vaak door mijn opdrachtgevers ook commercieel worden gebruikt. Dan mag er simpelweg niet zo maar iemand herkenbaar op staan. Zonder dat er om toestemming is gevraagd (en schriftelijk verkregen).


Mooi werk moet mooi worden weergegeven!

Een goede compositie zorgt voor een onderscheidende, professionele uitstraling. En een verrijking van jouw werk.

Ik vind jouw werk belangrijk. Mooi werk moet mooi worden weergegeven! Daarom maak ik bij het fotograferen zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk daglicht en professioneel fotoapparatuur. Zo, kan ik jouw werk op een pure en stijlvolle manier vastleggen. Om er voor te zorgen dat je een mooi totaal beeld kan laten zien, neem ik zowel overzicht, sfeerfoto’s als detailfoto’s.

De foto's worden volledig nabewerkt. De bestanden worden in een hoge resolutie aangeleverd. Hierdoor zijn de foto's voor diverse marketingdoeleinden te gebruiken, zowel digitaal als voor print.


Architectuurfotograaf nodig? voor vragen neem gerust contact met mij op.

Wil je meer informatie over mijn werk als bedrijf - interieur - architectuurfotograaf?  Kijk dan op mijn portfolio van mijn website.
En natuurlijk kan je ook contact met me opnemen! Dat kan via het contactformulier of via info@sonjavelda.nl

 

Terug naar overzicht