Close Menu
Workshop interieur fotografie

Workshop interieur fotografie

16 februari 2020

Workshop interieur fotografie (eerstvolgende workshop is op 18 april ) 

 

The best way of learning about anything is by doing

 

Zaterdag 28 maart geef ik weer een workshop interieur fotografie 

Waarom wil je deze workshop interieur fotografie volgen? Misschien omdat je ambities hebt om net als mij de camera te gebruiken om jouw passie voor interieur en lifestyle kenbaar te maken aan de wereld? Of ben je een ontwerper, blogger, stylist of ondernemer? Met mijn professionele workshops interieur help ik jou om deze specifieke manier van fotograferen eigen te maken. Door jouw fotografie te verbeteren ben je in staat om jouw product of merk van het beeld af te laten spatten en online kenbaar te maken via sociale media.

 

Over mij:

Als professioneel interieur- en lifestylefotograaf werk ik voor onder andere architecten, interieurontwerpers, magazines en boutique hotels. De ervaringen die ik op heb gedaan deel ik graag zodat jij aan het eind van de workshop jouw eigen interieur, bedrijf of meubels vast kunt leggen. Of je nou zelf als interieurfotograaf aan de slag wilt gaan, de kennis wilt gebruiken voor je eigen onderneming, jezelf wilt verbeteren als fotograaf of gewoon een inspirerende dag wilt beleven. De workshop Interieur fotografie geeft jou de vaardigheden en beelden die je nodig hebt. Twijfel je nog of deze workshop aansluit op jouw ambities en wensen? Neem ook dan gerust contact met mij op en ik voorzie je graag van meer informatie.

 

Wat ga ik leren? 

De workshop vindt plaats in het prachtige monumentale pand de Greiner in Haarlem, waarbij de oude elementen het perfecte decor vormen voor interieur fotografie. In een kleine groep van zes personen zullen we de ochtend gezamenlijk beginnen met een theorieles. Hierbij worden de volgende punten behandeld: 

 

Onderwerpen:

Sluitertijd | Diafragma | ISO | Belichtingsmeter | Het voorkomen van kleurzweem | Daglichtfotografie | Editing in Photoshop | Compositie | Styling | BRANDING: Hoe presenteer je jezelf naar de buitenwereld? Het creëren van je eigen handschrift.

Daarnaast worden al je vragen behandeld. We werken met je eigen materiaal. Naast je eigen camera, statief en objectieven, kan je ook eventueel je eigen laptop meenemen met Adobe Photoshop. Ter voorbereiding op de workshop kan je interieurfoto's meenemen, die voor jou inspirerend zijn.

Met de theorie in het achterhoofd en een lunch in de maag gaan we de middag in en wordt er gevraagd om vier mooie beelden te maken in het monumentale pand. Tijdens de fotoshoot loop ik uiteraard langs om de groep te voorzien van tips en help ik iedereen individueel. Jij en ik zorgen er gezamenlijk voor dat je tevreden bent met de selectie van vier beelden. De dag sluiten we af met het nabewerken van de beelden in Photoshop. Dit populaire fotobewerkingsprogramma wordt in groepsverband uitgelegd én de vaardigheden worden aangeleerd. Na afloop van de cursus wordt er een tutorial met de gehele instructie uitgereikt. 

 

Praktische zaken:

Tijd: zaterdag 28 maart is er een dagvullend programma van 10:00 uur tot 16:00 uur. 

Prijs: voor de workshop inclusief lunch, drankjes en een Photoshop tutorial vraag ik een bijdrage van €295 (excl. btw). 

Waar: Studio Sonja Velda, Voorhelmstraat 23-003, 2012 ZM Haarlem

 

Wat moet je meenemen? 

  • Systeem- of spiegelreflexcamera incl. gebruiksaanwijzing
  • Objectieven en statief
  • Schrijfblok en pen
  • Een dosis eigen inspiratie inclusief een lijst van interieurfotografen die jij als voorbeelden ziet
  • Eventuele vragen om te stellen

 

 

Neem contact op

 

 

Terug naar overzicht