Close Menu

werkwijze | prijzen vastgoed fotografie

De eerste indruk is bepalend bij de verkoop van je huis of bedrijfspand.
Goede foto’s helpen daarbij.

Juist bij de eerste oriëntatie van een potentiële koper van je woning of bedrijfspand spelen foto’s een grote rol. Een uitnodigende foto zorgt voor meer online paginaviews en leidt al snel tot een bezichtiging.
Daarom besluiten steeds meer makelaars en huiseigenaren om een professionele woningfotograaf in te schakelen. De extra kosten worden gemakkelijk terugverdiend door een snellere verkoop van je huis of pand.

Tevens kan je bij de verkoop van je huis de positie van je woning bij zoekmachines als Funda beïnvloeden door te voldoen aan de rangorde regels die deze instanties stellen. Zo zal je bovenaan de zoekresultatenlijst komen te staan, als je naast een aantrekkelijke woningbrochure, ook 2D | 3D plattegronden, 360 graden foto’s en een video van je huis aanlevert.

Als professioneel vastgoedfotograaf, kan ik het totale pakket van styling, fotografie, video en beeldbewerking leveren. Naast representatieve foto’s van jouw woning ben ik in het bezit van speciale filmapparatuur om videos en 360 graden foto’s te nemen.  
Ook plattegronden gebaseert op de NEN2580 norm kan ik aanleveren. 

Daarnaast is het voor mij belangrijk dat jij tevreden bent en streef ik naar een optimale communicatie en service.

Mijn aangeboden diensten: verkoopstyling | woning fotografie | 360 graden foto | video | beeldbewerking | plattegronden | service.

Werkwijze

Wil je me inschakelen om je woning of bedrijfspand te fotograferen?

We zullen dan eerst de opdracht doorspreken en zal ik je voorzien van een lijst met tips om je woning of pand foto klaar te maken.

Vervolgens zal ik foto’s van de binnen- en buitenkant van de woning maken. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van daglicht om het authentieke karakter van het pand en de ruimtes zo realistisch mogelijk weer te geven.
Ik maak gebruik van professioneel apparatuur en lenzen die speciaal geschikt zijn voor interieur fotografie.

Tijdens de fotoshoot zal ik de verkoopstyling verzorgen. De ruimtes worden zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd, zodat elke potentiële koper er zich thuis voelt. 

Dit doe ik door de bestaande inrichting op een neutrale wijze te optimaliseren, waarbij verkoop belemmerende attributen worden verwijderd en pluspunten worden benadrukt. Indien nodig maak ik gebruik van eigen accessoires om het geheel nog aantrekkelijker te presenteren.

Een shoot duurt afhankelijk van de grootte van het pand ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Na de shoot zal ik de beste foto’s selecteren en in Adobe Photoshop na bewerken. Ik kijk onder andere naar de kleurzweem en de helderheid in de foto’s en ik pas correctie toe op eventueel vertekend beeld. 

Na twee werkdagen zijn de volledig bewerkte foto’s per mail beschikbaar voor internet, folders en andere doeleinden.

Prijzen

Prijs en kwaliteit spelen een grote rol bij vastgoedfotografie.
Ik werk daarom niet met een maximaal aantal foto’s per woning of bedrijfspand, maar ik maak zo veel foto’s als nodig is om jouw huis of pand zo optimaal mogelijk te presenteren voor de verkoop.

Verkoopstyling | Woningfotografie | Beeldbewerking 
Woningen < 100m2 | 15-20 foto’s€ 250
,-
Woning 100m2 - 175m2 | 20-30 foto’s€ 325
,-
Woning 175m2 -225m2 | 30-40 foto’s  € 375
,-
Woningen > 225m2prijs op aanvraag
Bedrijfspandenprijs op aanvraag

Plattegronden
 
2D | 3D plattegronden Woningen < 175 m2€ 65,-
2D | 3D plattegronden Woningen > 175m2€ 115,-
Bedrijfspandenprijs op aanvraag
Inmeten woningvanaf € 50,-
Meetrapport€ 25,-
  

Voor een makelaardij prijslijst of een offerte op maat kan je contact met mij opnemen via het contactformulier of via info@sonjavelda.nl. De prijzen zijn exclusief 21% BTW en eventueel reiskosten, reistijd en parkeerkosten. Voor de reiskosten rekenen ik € 0,39 per km en de reistijd €45,00 per uur.